Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΖΩΗ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ (1937-2018)

Έφυγε από τη ζωή, στα 81 της, η Ζωή Κουρούκλη, μία από τις κορυφαίες τραγουδίστριες της δεκαετίας του ’60, που σημάδεψε με την παρουσία της και το χώρο του ελληνικού ροκ, καθώς τραγούδησε αρχικώς με τους Stormies, τους Minis, το συγκρότημα του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τους Ariones και προς το τέλος της επαγγελματικής δισκογραφικής καριέρας της (στις αρχές των seventies πια) με τους Music Machine.
Εδώ μια παλαιότερη ανάρτηση, για κάτι ειδικό και ιδιαίτερο…
https://diskoryxeion.blogspot.gr/2011/12/blog-post_25.html

Εν τω μεταξύ σ’ ένα κάρο σάιτ (και σε σοβαρά, και σε υποτίθεται-σοβαρά, και σε ό,τι να ’ναι) διάβασα το εξής χαζό με αφορμή το θάνατο της Ζωής Κουρούκλη:
>>Ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας, μέχρι που την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας στα 11 της χρόνια. Μαζί ηχογραφούν ΤΟΝ πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών.<<
Κανείς δε βάζει το μυαλό του λίγο να δουλέψει. Ό,τι αρλούμπα γράφεται αναπαράγεται ασύστολα - ενώ αφήνω κατά μέρος και το γεγονός πως η διατύπωση είναι της πλάκας.
Έτσι, αν η Κουρούκλη γεννήθηκε το 1937, ο Πλέσσας θα πρέπει να την ανακάλυψε το 1948 (παρότι η Κουρούκλη σε συνέντευξή της έχει πει πως η «ανακάλυψη» είχε γίνει όταν ήταν 9 ετών!). 

Εν πάση περιπτώσει δίσκος 45άρης δεν ηχογραφήθηκε ούτε το 1948, ούτε το 1952 φυσικά (αν είναι δυνατόν!) – έτος στο οποίο τοποθετούνται οι πρώτες εγγραφές του Πλέσσα (με τη 15χρονη τότε Κουρούκλη) σε δίσκο 78 ΣΤΡΟΦΩΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. 
Ακούστε αυτά τα πολύ παλιά τραγούδια, που κάτι έχουν να πουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου